U bent hier : April 2017

April 2017

Zaterdag, 29 april 2017

Beste vrienden van onze stichting,

Wat vliegen de dagen en weken toch voorbij. Gister moesten we afscheid nemen van één van onze schuwe katjes. 4 jaar en nierfalen, niet verwacht en het hakte er bij iedereen in; ook onze dierenarts zat verbaasd te kijken naar de resultaten die er uit hun apparatuur kwam rollen. Spoelen had geen enkele zin meer, dus we moesten helaas afscheid nemen.

We kregen ook nog goed nieuws want vanaf 17 mei... Kijkt u maar vanaf die datum naar www.samenwerkende-dierenclubs.nl We hebben enkele leuke stichtingen uitgenodigd hiervoor, enkele andere dan de vorige keer, vanwege de afwisseling. Nu hebben we ook een cavia-opvang en een ratjes-opvang.

Onze nieuwe vrijwilligster uit Zoetermeer berichtte ons dat Saartje het prima naar d'r zin heeft (Ja, Zoetermeer, méér dan bij ons, wrijf het er nog maar eens flink in     ).

We hebben nog enkele grasdozen besteld via www.grasdoos.nl en de foto's krijgt u volgende week.

Het is een beetje druk hier want we moeten weer van alles regelen voor de 50% actie. Nieuwsbrief april moet nog naar de drukker. Even op bezoek bij een andere opvang om ze te helpen met fondsenwerven.

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Leon Schröder.

Koningsdag 2017

Rizzo Rattenopvang (te volgen via facebook en via hun site) is op dit moment al gestart met een 50% actie voor hun ratjes, die wij sponsoren. Ed was zó enthousiast dat hij meteen aan de slag ging (al was dat niet onze bedoeling    ) en hij heeft al 105 euro opgehaald.

Er worden nogal eens (zieke) ratten stiekem voor de deur afgezet en deze opvang eindigt dan met de dierenartskosten.

Dinsdag, 25 april 2017

Op dit moment circuleert er op facebook een filmpje van OPROEP: WAAR IS REX? BRENG HEM TERUG NAAR DORA. Op 4 januari 2017 heeft iemand blijkbaar een Mechelse Herder gekregen via een asiel, die van Dora was en die onterecht in beslag is genomen. De hond heet Rex en er wordt een beloning voor uitgeloofd van 4.000 euro want Dora, de oorspronkelijke eigenaresse, wil hem terug hebben. Ze had hem van pup af aan.

Beste vrienden van onze stichting,

Ten eerste een kopie hierboven van een evenement in Brabant voor onze donateurs.

Ten tweede. Kent u dit?

We kregen hem bij een EHBO cursus  die we volgden en je kunt hem bestellen op www.tekenkaart.nl Je kan hem ook bij andere sites bestellen maar dan zijn ze 5 euro duurder. Het makkelijke is dat ie bij je pasjes in je portemonnee kan. Wij lopen nogal eens te zoeken naar de dunne pennen die al onze medewerkers en vrijwilligers ergens in hun tas hebben. Met deze kaart kan je grote en kleine tekens verwijderen (er zijn 2 openingen voor, zoals u kunt zien).

En verder: Eboli was niet lekker (toch op de een of andere manier niesziekte gekregen door de lange reis) maar na een bezoekje aan de dierenarts knapt ze alweer op.

Klein katje, vermoedelijk inteelt, komt bij een verzamelaar vandaan uit Spanje.

En verder: mocht u ziggo hebben, op kanaal 123 heb je veel detectives maar ook oude afleveringen van Animal Cops Houston. Verbazingwekkend hoe mensen uitgemergelde paarden in hun tuin hebben staan en dat normaal vinden. Er was ook een mevrouw met een chihuahua en ze kreeg het advies van de dierenpolitie om de vervoersmand waarin het hondje moest wonen, iets dichter bij het hondje te zetten. Want het hondje kon er niet in komen, de riem van één meter hield haar tegen. De agente komt er vervolgens achter dat de eigenaresse de mand juist verder weg plaatste. Gewoon om de agente te pesten. Hondje werd in beslag genomen en door de rechter definitief aan de RSPCA toegewezen. Onbegrijpelijk dat je zo je eigen dier behandelt.

Verder triest nieuws want de moeder van onze voorzitter is overleden. Corry Groen heeft jarenlang met haar dochter Ingrid de zwerfkatten bij de haven gedaan. Dus vanaf hier onze condoleances namens het bestuur.

We gaan komende donderdag even van Koningsdag genieten. Hopelijk is het mooi weer voor onze Koning. De katten gaan er in ieder geval sowieso van genieten.

Verder goed nieuws uit Taiwan: het verkopen en eten van honden- en kattenvlees was daar al verboden maar nu staan er ook boetes op als je betrapt wordt. En in dat land nagelen ze je publiekelijk aan de schandpaal.  In dit land werden honden en katten al vaker als gezelschapsdieren gehouden in plaats van dat ze op een bord eindigden en dit blijkt dus echt een stijgende lijn te hebben. Gelukkig.

En als laatste nog één item: denk eraan dat u weer een grasdoos kunt kopen voor uw hond / kat / konijn / cavia? www.grasdoos.nl voor meer informatie.

Prettig weekeind,

Diana Spaans.

Zaterdag, 15 april 2017

Beste vrienden van onze stichting,

Weer een week waar we doorheen gestuiterd zijn.

Ten eerste zijn we weer aan het proberen om eind mei een 50% actie (nou ja, meer een 33-50-100% actie) te houden en één van de sponsors belde op: ze zien grààg dat we meer HAAGSE dieren-stichtingen uitnodigen die actief zijn in Nederland. Dat willen we ook maar dat blijkt best wel moeilijk. Zo vroegen we de Haagse Voedselbank voor de Dieren (die is ook van Geertje van Het Knagertje en ze heeft zeker interesse; ze gaat ons nog bellen, dus dat komt wel goed) maar we kunnen niet doordringen tot een andere Haagse konijnen-opvang en dat is heel jammer.

Daarna de egel-opvang benaderd (nog niks gehoord) en vervolgens de Delftse  egel en vogelopvang benaderd (5 minuten geleden, dus we houden u op de hoogte).

We zoeken ook nog een sponsor van (facebook) Prince Fluffy Kareem, heeft iemand interesse om een 33% actie te sponsoren voor ze? Een keihard leven daar voor de paarden en ezels bij de piramides van Egypte (Caïro), meer informatie via dianaspaans@online.nl

We hebben ook goed nieuws over de 2 katten van onze overleden vriendin Daniëlle. Zoals u weet, hadden wij haar 2 katten opgenomen omdat zelfs haar eigen familie ze niet wilde hebben. Nou konden we Tom Poes kwijt aan een nieuwe vrijwilligster in Zoetermeer. Die wilde één kat, geen twee maar Daniëlle had ons meerdere keren verteld dat Tom Poes en Saartje niet perse samen hoefden te worden geplaatst.

Dus bleef Saartje alleen achter bij ons. En een kat die zijn/haar hele leven op handen is gedragen, heeft het zwaar bij ons. Dit duo was het Prinsje en Prinsesje van Daniëlle, en dit soort katten denkt heel anders dan katten die van de straat zijn gehaald na een keihard zwerversleven (dat zijn de meeste dieren bij ons). Uiteindelijk hebben we toch maar eens een visje uitgegooid bij die vrijwilligster of ze Saartje er niet bij wilde hebben want Saar was echt niet gelukkig bij ons. De volgende dag kwam de vrijwilliger al langs en nam Saartje mee om uit te proberen. Eerste nacht in de vervoersmand blijven zitten (spinnend!) maar Tom (zo heet ie nu)  kwam zijn zus al opzoeken en besnuffelen. Ze at ook heel vlug (goed teken).

Volgende dag kwam Saartje al de trap af en Tom wilde spelen met haar. Tsja, tien jaar samen opgegroeid en met elkaar samen geleefd, dat vlak je niet zo maar uit. Wat een opluchting!

Nog een doos dierenartsen-voer opgestuurd naar Friends of Animals met allemaal zakken handdoeken die we kregen van een andere Haagse vereniging.

Stichting Animal Care Projects loopt z'n benen uit z'n lijf om de Turkse honden uit het Bosasiel z.s.m. te plaatsen en vond hun 17-jarige hond Ricky overleden  in z'n slaap, toen ze thuis kwamen. Een mooie dood maar voor de achterblijvers een enorme schrik als je dit overkomt. We wensen hun veel sterkte toe bij dit verlies.

En als laatste: onze Sneeuwwitje. 1000% opgeknapt nadat een groot deel van haar tandjes verwijderd is door onze dierenarts. Van een chagrijnig mormel weer terug veranderd in een lief katje dat graag geaaid wil worden. Soms schrikken mensen omdat een dier doof wordt of blind of z'n tanden worden (allemaal of grotendeels) getrokken maar een dier kan zich prima aanpassen: ze gebruiken gewoon hun andere zintuigen en als je de inrichting van je huis niet elke week verandert, kunnen ze prima (blind) blijven leven. En ook zonder tandjes eet Sneeuwwitje alles wat los en vast zit.

Verder is onze Benjamin-vrijwilliger David jarig, dus van harte namens het Bestuur en de vrijwilligers (14 jaar! Wat een heerlijke leeftijd).

We kregen ook nog een telefoontje van iemand uit Harderwijk of we vrijwilligers nodig hadden. Beetje ver uit de buurt, dus we waren nogal verbaasd over het aanbod. Een uur later toch maar terug gebeld want we wilden toch iets meer weten. Gewoon een aardig iemand die in Harderwijk geen vrijwilligers werk kan vinden, zodat we hebben gevraagd of ze gourmet punten en Felix punten voor ons kan verzamelen. Dan kunnen wij weer gratis kartonnen krabpalen aanvragen. Alle onkosten worden vergoed (postzegels etcetera). Ze heet Willy en ging meteen aan de slag, blij met wat afleiding. We zijn op de wereld om elkaar te helpen,nietwaar? En wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Iedereen Prettige Pasen en tot volgende week!

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 8 april 2017

Beste vrienden,

De week vloog weer voorbij met goed en slecht nieuws, dit keer. Zo namen we Astra mee, een oude buitenlandse dame, naar de dierenarts omdat ze niet goed meer wilde eten en we konden zien dat ze begon uit te drogen. De dierenarts bevestigde ons, wat we al vermoedden: haar nierwaardes knàlden naar de hemel en we moesten haar helaas laten inslapen.

Kansloos verhuisd vanuit een buitenlands asiel naar onze opvang en toch nog een goed einde aan haar leven gehad, houden we maar in onze gedachten.

Verder schreven we vorige week dat Sneeuwwitje onder het mes moest. Maar er was nog iets: onze dierenarts wilde haar testen op aids omdat hij een raar vermoeden had (het halve bestand van vrijwilligers aan het zuurstof, dat snapt u zeker wel). Nou kwam Diana met de optie dat Sneeuwwitje een WIT katje is en WIT = meestal iets zwakker. Plus de start van haar nog leventje was niet goed: nooit ingeënt en zo. Dus om 5 euro gewed met de dierenarts dat wij gelijk hadden en niet hij. Dit is Sneeuwwitje vòòr het bezoek aan de dierenarts (met een blik van: wat mot dat met die camera?!?!?!)

En dit is mevrouw 2 uur nà het bezoek aan de dierenarts: meerdere tanden en kiezen kwijt en een stuk gelukkiger, want geen pijn meer. (Plus Diana had 5 euro gewonnen met de weddenschap.)

Voor het geval dat mensen schrikken als een dier veel tanden en kiezen kwijt raakt: wij hebben onze dieren er altijd enorm van zien opknappen. De pijn is vaak verschrikkelijk en het is soms moeilijk om te zien, dat dieren pijn hebben; eten doen ze toch wel. En zelfs met nauwelijks of geen tanden vergrijpen katten zich nog aan bakken vol harde brokken. Sneeuwwitje is in ieder geval weer de oude: spinnen en knuffelen met de vrijwilligers. Gelukkig.

Het zal wel vervelen maar... Stichting Animal Care Projects is geïnformeerd dat het Bosasiel in Turkije ergens in juli 2017 gesloten gaat worden door de Turkse regering en dan moeten alle honden weg zijn. Er zijn inmiddels al een paar honden gelukkig geplaatst maar dat moeten er veel meer worden. Mochten er (aardige) stichtingen zijn die me willen helpen, graag.

 

We gingen nog met een vrijwilliger naar het ziekenhuis, even een hart onder de riem steken. Zie je op dat troosteloze parkeerterrein een bos narcissen staan met een air van: "Wij laten ons er niet onder krijgen!"  

Ook nog even koffie gedronken bij 2 donateurs want we wilden natuurlijk grààg weten hoe het met de kikkers is in hun vijver.

Dat ging goed want de kikkerdril was nog veel groter geworden:

 

Iedereen een prettig weekeind,

Stephanie van der Toorn.

 

Zaterdag, 1 april 2017

Beste vrienden van onze stichting,

Tot onze vreugde belde een dierenarts opnieuw dat we hun voer mochten komen halen dat over de datum is.

Stichting Animal Care Projects was weer zo vriendelijk om met hun bestelbus mee te rijden met ons; hun honden zaten in het raam te wachten op onze aankomst.

Verder hebben we Spikkel moeten laten inslapen. Hij poepte opeens enorm vies en onze dierenarts voelde een tumor in zijn buik. Dus na 16 jaar moesten we hem laten inslapen. Toen we in onze favoriete eetgelegenheid aan het ontbijten waren, kwamen we nog de moeder en oma van ons jongste hulpje tegen. Meteen even geïnformeerd hoe het met onze Poekie gaat, die we bij oma geplaatst hebben. Oma vertelde ons dat ze nog nooit zo'n speciale band met een dier heeft gehad: Poekie gaat op haar achterste pootjes staan en dan staan we elkaar zo ongeveer te zoenen, lijkt het wel. Kortom, Poekie komt nooit meer terug naar ons. Gelukkig voor Poekie want je gunt elke kat (en hond) natuurlijk z'n eigen huisje.

 

Volgende week gaan we Sneeuwwitje even afgeven voor een gebitsreiniging en wat bloedtesten want ze is niet lekker. Ze speelt niet zoals een jonge kat behoort te doen (afwijkend gedrag), dus dat wordt even binnenstebuiten keren met een APK-beurt.

Stichting Animal Care Projects houdt zich nog steeds aanbevolen voor hulp (gastgezinnen, definitieve adopties en donaties) omdat het Turkse Bosasiel op kort termijn gaat sluiten en dan moeten alle honden daar weg zijn. Alle informatie op hun site of facebook.

Al onze donateurs een fijn weekeind toegewenst en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren