U bent hier : April 2016

April 2016

Zaterdag, 30 april 2016

Beste dierenvrienden,

Ten eerste nieuws wat betreft de nieuwe: Mazzel. Die loopt een beetje verbaasd rond in de opvang, alsof tie verwacht dat hij elk moment weer op straat gezet kan worden. Tien jaar onnodig zwerven doet z'n beestje heel wat, merken we. We mogen hem aaien en hij geeft kopjes maar soms zien we hem aanstalten maken om uit te halen met z'n nagels. Echt jammer dat hij onnodig buiten heeft gelopen en jammer dat niemand de moeite nam om zo'n gave kat binnen te halen en een goed tehuis te geven.

De andere katten lopen langs hem heen en snuffelen vaak  aan zijn koppie maar hij heeft nog nooit naar ze uitgehaald.

De vader en moeder-parkieten zijn gearriveerd en geacclimatiseerd. Ze hebben geen behoefte meer om eieren te leggen en Piep is bij onze voorzitter gebleven; dat gaat prima.

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 23 april 2016

Beste dierenvrienden,

Veel goed nieuws, de afgelopen week. Mooie brieven van sponsors, die we grààg ontvangen. Hebben we hard voor gewerkt, mag u gerust weten. We kunnen alvast verklappen dat vanaf 10 mei tot en met 31 mei de 50% Actie Mei 2016 weer van start gaat. De deelnemers treft u tegen die tijd aan op www.samenwerkende-dierenclubs.nl

Heeft iedereen deze week de nieuwsbrief van April ontvangen? Zo nee, even mailen met het algemene emailadres dianaspaans@online.nl

We gingen nog koffie drinken bij Luuk, die al een tijdje bij Job woont, onze jongste vrijwilliger. 100% veranderd, die kat. Duidelijk veel meer op z'n gemak bij zijn nieuwe familie en in zijn eentje. Hij liep een beetje gezellig rond want hij is gék op zijn 4 nieuwe familieleden, staart zwiept constant van links naar rechts. Af en toe kijkt hij je recht aan en miauwt dan zachtjes. Mensen, de asiel puilen al 30 jaar uit van (met name) de katten, dus ALS-TU-BLIEFT: laat je kat steriliseren. Een nestje is niet leuk voor de asiels, want zij blijven zitten met de oudere katten.

En verder:

Volkomen ontspannen, dat kleine etterbakkie.

Bevriend met iedereen.

Iedereen een fijn weekeind toegewenst!

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 16 april 2016

Even een kort dagboek, geheel gewijd aan onze 2 nieuwelingen. En we hebben nog steeds twee 10-jarige katten in de aanbieding die vanwege ernstige ziekte van hun bazinnetje een goed tehuis zoeken. We plaatsen ze alleen bij donateurs. Diana Spaans GSM 06-1345.3718, Den Haag.

Gister gaf de zwart-witte een boze haal over Diana d'r hand, vanochtend spint hij en wil hij kopjes...

De rood-witte kater zit zielig te zijn onder een doos; we merken dat hij er doorheen zit. Komt goed. Ze zijn allebei enorm gefixeerd op eten, een bewijs dat zwerfkatten buiten een enorm zwaar leven hebben, waarbij de whiskas nog steeds niet aan de bomen groeit.

Mensen vinden soms iets romantisch aan een buiten-kat / zwerfkat, geef het beestje maar een naam. Maar het valt vaak tegen, weten wij uit eigen ervaringen en die we hebben gedeeld met andere zwerfkatten-opvangen. Mensen beschouwen zwerfkatten soms als ongedierte en doen er alles aan om ze weg te jagen uit hun tuin. De details zullen we u besparen.

De rood-witte (ons hulpje vroeg ons hem Pino te noemen) lijkt volkomen antipatisch, depressief, ligt op zijn zij naar de muur te staren, het lijkt wel PTSS. We laten hem met rust. Hij is al minder gefixeerd op eten, want er staan grote voerbakken met Royal Canin brokken bij hen. Hij is nu veilig en we laten hem niet meer in gevaar komen.

Hieronder het verhaal, toen we ze afgelopen dinsdag ophaalden:

Even Diana twee zwerfkatten op laten halen in Brabant, afgelopen dinsdag. Bij Delft zat ze al te kijken waar de 120 kilometer-borden bleven maar die kwamen pas 60 kilometer verderop...

Ze hadden ze al klaar gezet voor ons:

Eén rood met witte die gevonden werd met z'n koppie in een leeg blik en een zwart met witte, die ooit gechipt werd door SOK (Stichting Onplaatsbare Katten), weggelopen van zijn voederplek en ergens anders met niesziekte gevonden. Niet verstandig om die terug te zetten want u weet: een zwerfkatten-leven is al niet makkelijk en deze 2 redden het -duidelijk- niet. We zagen nog een zwarte kat zitten in de opvang met een kat in z'n koppie: het vermoeden staat dat een twee-benige bewoner van deze aardkloot hem met een stok of hark op z'n koppie heeft geslagen. Tamme kat. De rood-witte heeft al gegeten, die is duidelijk enorm gefixeerd op eten. Die zwart-witte komt nog wel.

Groet,

Leon Schröder.

Zaterdag, 9 april 2016,

Beste dierenvrienden,

De week is weer bijna voorbij, ook met slecht nieuws, dat we u niet willen onthouden. Eén van onze vrijwilligsters heeft kanker en omdat ze slechte vooruitzichten heeft gekregen, ging ze zoek naar een nieuwe familie (met tuin) voor haar 2 katten. Anderhalf jaar geleden raakte ze, toen ze ergens op vakantie was, in gesprek met een familie, die spontaan aanbood haar 2 katten over te nemen, wanneer het tijdstip gekomen was. De volgende dag kwam de familie terug op het gesprek en benadrukte dat ze heus, écht die 2 katten wilden overnemen. Anderhalf jaar lang is er daarna contact gehouden en alles zag er goed uit, onze vrijwilligster had er vrede mee. Tot vorige week. Toen kwam er opeens een telefoontje dat deze familie er toch maar vanaf zag. Het vreemde is dat onze vrijwilligster het tot die tijd redelijk deed (bloed was vreemdgenoeg opeens prima, zeer onverwachts) en na dat telefoontje... hield ze opeens geen eten meer binnen. 

We vertellen u dit verhaal, want wij vinden het bijzonder belangrijk dat mensen iets regelen voor hun huisdier(en) als hen iets overkomt. Maar wij houden er ook altijd rekening mee dat aanbiedingen, zoals hierboven genoemd, niet-doordacht en spontaan worden aangeboden. En we vertellen u dit verhaal omdat onze vrijwilligster er, zacht gezegd, niet blij mee is: ze ligt telkens doodziek in het ziekenhuis en moet nu iets anders regelen, op korte termijn.

Onze vraag ook aan onze donateurs: wie wil 2 katten van 10 jaar hebben? Broer en zus, broer krijgt zalf op zijn oren in verband met schildklier-problemen en ze willen graag een tuin. Voor algemene informatie: dianaspaans@online.nl Omgeving Den Haag. Alleen als u donateur bent van onze stichting.

En verder:

 

We moesten nog chauffeur spelen om op Schiphol een Spaans hondje op te halen.  Er waren er 3 in totaal, vrij jonge honden die vanuit een voor hen kansloos land hier een nieuwe toekomst krijgen. Nog even zitten praten met de stichting, die dit alles regelde. Ze zoeken altijd (geldt voor de meeste stichtingen) mensen die vanuit het zuiden op het vliegtuig stappen en die een dier op hun ticket willen meenemen. Prima geregeld: de dieren worden direct en makkelijk ingeladen en op Schiphol staan de Nederlanders klaar met hun nieuwe families  om de honden (en katten) over te nemen.

Eén van onze vrouwtjes-valkparkieten werd geïnspireerd door het mooie weer en werd broeds. Jammer genoeg voor haar  hebben wij nooit nestblokken, dus als de kranten met zand worden verschoond (elke 2 dagen) en het ei weg gehaald, keert de rust altijd weer terug in de volière.

Iedereen een fijn weekeind en gezondheid toegewenst,

Leon Schröder.

Zaterdag, 2 april 2016,

Beste dieren-liefhebbers,

Het was nogal een ruw weekje met ten eerste Toetje die d'r laatste (hoek)tand getrokken werd. Helemaal dizzy gingen we haar 's middags weer halen bij de onze dierenarts en we hebben haar maar op een dekentje op de bank laten slapen tot de volgende ochtend, want ze was helemaal onder narcose geweest en dat hakt er altijd in. Maar die ene hoektand had rood tandvlees boven zich verzameld en dat is altijd een teken dat er een ontsteking zit, dus pijn ---> dus tand eruit.

Verder gingen we even met onze kersverse voorzitter naar de groothandel, op de terugweg even een patatje langs de snelweg gehaald, zien we 2 kittens in de doornenstruiken zitten, in the middel of no where. Diana heeft daar jaren geleden al eens kittens weg gevangen maar blijkbaar zitten ze er nu weer. We gaan nu even terug met een vangkooi en houden u op de hoogte.

 

We vonden dat Goofy mager werd in zijn gezichtje, dus even zijn schildklier laten voelen door de dierenarts. Meteen bloed afgenomen en opgestuurd. En inderdaad: Goofy mag op de schildklierpillen, de rest van zijn leven. Pas twaalf, dus we hadden al een vermoeden dat het niet zijn nieren waren en we hadden gelijk.

Kiwi doe het nog steeds prima en is inmiddels zelfs gewend aan de vrijwilligers.

Spikkel, Kiwi en Goofy (past prima, die mand...)

Alle dierenliefhebbers een fijn weekeind toegewenst!

Leon Schröder.

 

 

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren