U bent hier : April 2015

April 2015

Zaterdag, 25 april 2015.

Beste mensen,

Nou, de nieuwe Oude Kat, genaamd Opa 3, doet het goed. We hebben hem even apart gezet in de quarantaine maar daar wilde hij al vlug uit, dus nu loopt en slaapt hij overal. Af en toe pikt hij de tuin, eten gaat goed en de kattenbakken (er staan er iets van 20) weet hij ook prima te vinden. Knuffelen vindt hij pràchtig, daar waren we al voor gewaarschuwd door de bevriende opvang die hem al die maanden onderdak heeft geboden.

Verder scheen het zonnetje, dus hup, matjes naar buiten en erop. Oh nee, de katten waren ons vòòr...

June had d'r eigen bak.

Twee oude oostblokkers.

Onze secretaris had deze prachtige tuin-kast nog gemaakt van gebruikt hout, even de katten verwennen.Mocht u interesse hebben: john@jannekebox.nl of via Facebook John's Bouwbedrijf voor prijzen en informatie / speciale wensen. De katten vinden hem in ieder geval gàààffff! (Nou nog het oude houten bankje weggooien en planten kopen, veeeeel planten).

En als laatste: plaats een bakje lekker eten tussen 2 katten en je krijgt meteen resultaat...

Iedereen een heel fijne Koningsdag toegewenst, wij gaan er van genieten!

Groet,

Stephanie van der Toorn.

Zondag, 19 april 2015

Beste mensen,

Even een oude kat opgehaald bij een bevriende opvang in Brabant, die jarenlang heeft moeten zwerven en overleven omdat niemand hem binnen haalde. Kwam met ernstige huidproblemen binnen (geen schimmel) en moet nu een beetje opgekalefaterd worden. Waar kan dat beter dan in Scheveningen...?

Opa heeft héérlijk geslapen gedurende zijn eerste nacht in de zoute zeelucht, duikt vol liefde in elk voerbakje dat ie voorbij ziet komen en ligt miauwend en spinnend naast ons, in een mandje op de printer. Gaat goed komen, da's zeker.

Iedereen een fijn weekeind,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 11 april 2015

Beste donateurs en andere vrienden,

De gebeurtenissen in onze opvang van de afgelopen week: ten eerste moest Mieke inslapen. Ze kon haar ene achterpootje al niet meer gebruiken, was daarvoor onder behandeling, en opeens ook niet meer haar tweede achterpootje. Duidelijk neurologisch en onze dierenarts besloot dat het het verstandigst was ermee te stoppen.

Mieke, hier rechts op de foto, naast Wiki, heeft minstens de 20 jaar gehaald. Enkele jaren op straat in België gezworven voordat iemand haar (eindelijk) binnen haalde. Daarna ingeleverd in het asiel vanwege "verhuis" (dan ben je echt een waardeloos figuur) en meegenomen naar onze opvang, samen met nog enkele stokoude Belgen. Ontzettend lief katje, altijd tevreden met wat ze bij ons kreeg en had.

De actie voor Dierenvriendin Yvonne is afgesloten en heeft bijna 100 euro opgeleverd. Zoals u weet, is Yvonne chronisch ziek en wilden we haar via een 50% actie helpen  met een spaarpotje opbouwen voor de dierenartskosten van haar 2 katten. Dat is met bijna 100 euro prima gelukt en namens Yvonne willen we alle donateurs graag van harte bedanken! 

Verder reed Diana nog langs een tramrails, toen ze een heleboel veren zag met een postduif ergens in het midden. Dus even gestopt en hem gepakt, haar ene vleugel lag 2 meter verderop. Onze dierenarts was gelukkig nog open, dus even afgegeven. Het was een broodmager vogeltje, we konden het borstbeen voelen, dus vermoedelijk was ze te zwak om weg te springen, toen de tram eraan kwam. Ze is meteen gaan hemelen dankzij onze dierenarts.

Het kan zijn dat we binnenkort een 16+ kostganger uit Brabant krijgen. We houden u op de hoogte.

En als laatste: Pika is weer opstandig, die wil niet eten. Het ene moment duikt ze in een bakje voer, alsof het haar leven kan redden. Bij het volgende (zelfde) bakje kijkt ze ons aan met een blik van "Dat eet ik dus niet! Hoe DURF je me dat te geven?!" Ja, ze ziet er erg onschuldig uit op onderstaande foto maar heus: dat is ze niet!

 

Het logeetje, Pinkie, is er weer en niets lekkerders natuurlijk, dan al je schone shirts en badhanddoeken onder de lange haren...

We gingen nog een bakje koffie drinken bij een sponsor in Den Haag. Ze heeft wat paarden, had ze verteld. We zitten koffie te drinken (Diana dacht dat die paarden ergens aan de andere kant van de stad stonden op een manege of zo), zegt ze dat ze de paarden gaat voeren. Loopt ze het huis uit, langs een paar garages, gooit een enorm hek open en Diana komt in het paradijs! Een enorme paardenbak met een oude ezel, 2 Shetland ponies van 20 jaar, een koi karper vijver, rare gebouwtjes waarin je 's nachts wil slapen, 2 dikke geitjes erbij. Ze heeft altijd kippen gehad en ganzen, alles redde ze, wat op haar pad kwam. We zijn fluitend weg gegaan en nemen de volgende keer een camera mee, want mensen, mensen, wat was dat MOOI!
 

Iedereen een fijn weekeind en tot volgende week!

Leon Schröder.

Zaterdag, 4 april 2015

Beste mensen,

Even goed nieuws: Joyce van stichting Doggymix liet ons vanochtend weten dat hun Gambi geplaatst is in Nederland! Na vele jaren aan een ketting in Spanje, zonder schuilplaats, doodziek en halfdood meegenomen door Joyce d'r Spaanse vrienden naar hun privé opvang. Meerdere jaren daar gewoond en liefgehad door die bijzondere mensen; en nu de kroon op hun werk: een eigen huisje voor Gambi.

 

Nog aan de ketting in Spanje,  zonder beschutting.

Veilig en weer redelijk gezond in de Spaanse privé opvang. Wij hebben  toegezegd dat we Gambi z'n eerste zak Nederlands hondenvoer zouden betalen en wij komen altijd onze toezeggingen na. Met veel plezier, dit keer.

En verder: het april-boekje moet nu bij iedereen in de brievenbus liggen. Zo niet: mail even met dianaspaans@online.nl

www.GOZH.nl verzamelt nog steeds spullen om mee te nemen in juni naar Roemenië, dus wij verzamelen mee voor ze. Iemand had nog fleece dekens en andere spullen voor onze deur neergelegd, dus nog bedankt daarvoor. De poezen probeerden meteen of ze wel zacht genoeg waren.

Ciara weet van gekkigheid weer niet wat ze moet doen:

Garfield in het zonnetje.

En verder: we hebben voor onze (dieren-)vriendin Yvonne even een 50% actie geopend. Zij is chronisch ziek en heeft 2 katten. Dus we gaan zorgen dat ze een spaarpotje voor dit duo  bij elkaar kan krijgen. Tot nu toe hebben we 37,50 euro opgehaald en inclusief 50% is dit bedrag al overgemaakt naar Yvonne. Iedereen bedankt, dus, die hieraan heeft meegeholpen! We gaan nog tot en met zondag 12 april hiermee door.

Een sponsor stelde een gratis voeten-servicebeurt ter beschikking voor onze donateurs. Arina was de eerste die "voeten" sms-te naar ons en heeft al te horen gekregen dat ze zich mag melden bij de pedicure.

Fijn Paas-weekeind iedereen,

Diana Spaans.

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren