U bent hier : April 2014

April 2014

Koningsdag 2014.

Beste mensen,

Een vervelende week met griep achter de rug. Verder moesten we Wiesje laten inslapen. Haar verhaal: Twee jaar in een asiel doorgebracht, telkens geplaatst en retour wegens onzindelijkheid, tot wij haar ophaalden en heel snel merkten dat ze bloed plaste. Ze is 8 jaar bij ons geweest met een medische historie van bloed plassen, 3 nierstenen en onzindelijk zijn (plassen op dekentjes). Maar ze lag zo graag in onze armen dat we alles voor lief namen. De laatste tijd ging het beter met het bloedplassen door speciaal voer maar uiteindelijk was ze aan het wegkruipen. Wiesje, we hopen dat je het toch nog naar je zin hebt gehad bij ons in die 8 jaren.

Vanwege Koningsdag zijn we uitgeteld, dus we wensen u samen met Poekie een fijn weekeind toe!

Vriendelijke groet,

Stephanie van der Toorn.

Zaterdag, 19 april 2014

Beste vrienden,

Vanwege griep bij enkele van onze vrijwilligers een kort (maar altijd leuk) dagboek.

2 oren en 2 pootjes, die boven een kattenmand uitsteken. Volgens ons heeft Pika het wel naar haar zin.

Lea uit asiel Tiel gaat opeens de hoogte in: van de ene kast (en mandje) naar de andere kast (met mandje). We zijn mevrouw telkens kwijt maar dan opeens zie je d'r koppie vanaf de hoge kast naar je kijken.

Ciara uit Turkije blijft een lieve kat.

Schrijf -als u wilt- 18 mei maar alvast in uw agenda....

En leuk nieuws voor de tuinliefhebbers onder ons: op vrijdag 25 april a.s. mogen de Hagenaars een speciale zaaizakje halen bij het Nutshuis, Riviervismarkt 5 in 2513 AM Den Haag. Hierin zit speciaal zaad voor bloemen die door bijen graag worden bezocht. De bij heeft het namelijk steeds moeilijker, zoals de meesten onder u wel weten, en daarom hoopt het Haags Milieucentrum dat men deze zakjes uitstrooit vòòr 15 mei a.s. op braakliggende terreinen of andere geschikte plekken (eigen tuinen).

Fijn Paasweekeind en tot volgende week (dan zijn we wel weer opgeknapt)!

Leon Schröder.

Zaterdag, 12 april 2014

Beste donateurs en andere vrienden,

We krijgen net bericht dat de vier Brabantse op straat gegooide tamme katten inmiddels zijn geplaatst. Zoals u de afgelopen tijd kon lezen in het dagboek, wilde het plaatselijke asiel in Brabant deze katten niet opnemen of meteen laten inslapen maar een bevriend asiel hielp ons en ze zijn goed onder dak. Hulde dus aan deze échte dierenliefhebbers!

Natuurlijk werden we weer gebeld dat we gratis voer mochten halen. Op de één of andere manier wisten we de Corsa van Diana de snelweg op te draaien maar hij was zo zwaar beladen dat we de 90 kilometer met moeite haalden. Allemaal diepvriesvoer (nee, geen mensen klem gereden, dit keer, maar meteen doorgegeven aan een bevriende stichting); kattenvoer voor onze dieren in de opslagruimte gelegd en het hondenvoer met speciale chauffeurs naar Friends of Animals en Doggymix. Die zijn ook weer blij voor hun Spaanse hondjes.

Eukanuba hondenvoer en...

Diepvriesvoer en....

En de steekkar die Diana d'r vader  bij ons heeft geparkeerd want er kwam nog iemand 24 kilo hondenvoer brengen.

En hiervoor kijkt u natuurlijk naar het dagboek: onze Nina uit België geniet van het Nederlandse zonnetje.

En onze Betuwse dame vindt het wel genieten in Zuid-Holland.

En als laatste: we waren vorige week op de Dierenlot-Dag voor Benificianten en hebben weer genoten!

Fijn weekeind,

Leon Schröder.

Zondag, 6 april 2014

Beste donateurs en andere vrienden,

Geen zorgen, hierbij alsnog het dagboek. :O)

Gister zijn we met nog enkele bevriende stichtingen naar de Dierenlot Dag gegaan in Utrecht, dus laat terug in de opvang maar een hoop geleerd en oude vrienden ontmoet, die we al jaren kennen maar op wie we altijd kunnen rekenen.

Het Animal Foundation Platform was ook aanwezig; zij steriliseren groepen dieren in het buitenland en vroegen zich af waarom dit in Nederland maar niet lukt: het zwerfkattenprobleem met name is echt uit de klauwen aan het lopen. Dus mochten we met een groep van 30 man de problematiek bespreken en er werd van alles opgeschreven:

*de euro die een sterilisatie met 100% verhoogd heeft (en heus: als je ergens 10 niet-geholpen zwerfpoezen aantreft, dan hakt dit in in je financiële budget)

*de Dierenbescherming die niets (meer) doet, ze geven geen kortingen meer op sterilisaties, maar wij zijn van mening dat elke niet-geholpen kat een nestje gemiddeld van 4 kittens oplevert, zodat je niet meer 1 kat hebt om te steriliseren maar 5. De Dierenbescherming geeft het advies om duidelijk verdwaalde katten een paar straten verderop neer te zetten, dan gaan ze wel weg (ronduit belachelijk).

*moet je een zwangere (al dan niet superwilde) zwerfkat aborteren, ja of nee? Ja, abortus = verschrikkelijk maar wat moet je met tientallen katten en kittens in je opvang, die niemand wil hebben?

Vervelende situaties, maar wij krijgen er dagelijks mee te maken. Laten we hopen dat het iets oplevert.

Fijn weekeind,

Stephanie van der Toorn en Leon Schröder.

 

  
Contact Informatie
an image
Dierenplaatsing.nl
Den Haag
E-mail: Diana Spaans

Tel: (070) 352-22 59
Sponsoren